Téma

Na Téma...Zelené potraviny (Green foods)

07.02.2016 13:47
DETOXIKACE A POSÍLENÍ IMUNITY aneb ZELENÉ POTRAVINY        Chlorella, mladý ječmen nebo spirulina – jistě jste už tyto slova někdy nebo někde slyšeli. Že nevíte o co se jedná?! Vězte, že máte co do činění s tzv. GREEN FOODS – tedy zelenými potravinami! Někdy můžete slyšet...

Lepek...v dnešní době často skloňované slovo

22.11.2015 20:16
LEPEK...v dnešní době často skloňované slovo        Lepek nebo chcete-li také gluten je bílkovina obsažená v některých druzích obilí. Nejvíce lepku najdeme v pšenici, kde představuje dokonce až 80% bílkovinového obsahu, nejméně lepku najdeme v ovsu. Dále se pak lepek...

Na téma...KAROB

27.02.2014 20:48
Karob, carob, svatojánský chléb nebo rohovník – víte o co se jedná?   Rohovník obecný nebo také karob je stálezelený dřevnatý keř nebo i strom, který se pěstuje právě pro své plody, kterým se říká karob nebo také svatojánský chléb. Tento strom je původem ze Středomoří a první zmínky o karobu...

Na téma...kukuřice a kukuřičná mouka

22.10.2013 21:30
  Kukuřice a kukuřičná mouka (přirozeně bezlepková)          Kukuřice je jednou z nejpěstovanějsích obilnin na světě. Předběhli jí pouze pšenice a rýže. Zároveň je kukuřice i jednou z nejvýnosnějších plodin. Původně pochází z Jižní Ameriky a...

Na téma...STEVIA

07.09.2013 21:47
STEVIA – přírodní sladidlo bez kalorií        Stevia je přírodní sladidlo, které se získává z rostlinky Stevia rebuadiana. Tato rostlina původně pochází z Paraguaye, kde je již několik staletí používána právě jako rostlinné přírodní sladidlo. V listech rostlinky Stevie jsou...

Na téma...obiloviny, obilniny, cereálie

11.06.2013 22:19
     V minulém článku na „TÉMA“ jsem se dozvěděli několik informací o pohance. Pohanka se řadí k obilovinám a právě obiloviny, obilniny či cereálie bych Vám ráda dnes představila a řekla Vám o nich něco více. Tak prosím, tady to je…   OBILOVINY, OBILNINY,...

Na téma...pohanka

27.04.2013 13:40
     Jako první téma jsem vybrala pohanku, která se pravidelně objevovala na stolech našich předků. Postupně pohanku vytlačily ostatní plodiny (hlavně hojně pěstová pšenice). Dnes se k ní opět vracíme a na našich talířích se objevuje stále častěji. Proč bychom ji vlastně měli...

Rubrika Téma...

03.03.2013 16:37
V této rubrice bych Vám ráda předala několik zásadních a důležitých informací k produktům, které Vám nabízím. Pokaždé se zaměřím na jiný (tedy jiné téma) a doufám, že tato rubrika bude patřit k přínosným a oblíbeným.